KRAFTVERK

Följ med på en resa utmed den vackraste delen av Indalsälven som majestätiskt flyter fram genom Ragundadalens kanjon. Här reser vi tillbaka till skapandet av de första vattenkraftverken, från Krångede, Gammelänge och Hammarstrand mfl, där vi tar oss ned under jorden och ser hur det gick till när dammarna och verken byggdes.  Krångedeforsarna var en stor attraktion under Ragundas glansperiod runt sekelskiftet. Gäster kom från hela landet till dåtidens brunns- och badanstalt, som tex, författaren Hjalmar Söderberg (1905). Det var även här som Ivar Lo Johansson hade sitt livs stora kärlek och fann stoff åt sitt författarskap.
(På vårkanten gör vi även en speciell guidning när vattnet släpps på i Krångede). 
KOM MED PÅ EN GUIDAD TUR OCH UPPLEV DEN LOKALA HISTORIAN OM KRAFTEN OCH KULTUREN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s