RAGUNDA REPUBLIC

År 1111 anslöts Jämtland till Norge men Ragundadalen förblev under 200 år ett litet rike för sig själv! Det är intressant att se hur de svenska och norska konungarna tävlade om att vara i gunst hos Ragundaborna. ”Ragundaområdet var ett ingenmansland. Det var att likna med ett furstendöme, beläget mitt emellan tvenne riken, eller som någon har sagt, ett litet rike för sig själv”.  Som en särskild ynnest till Ragunda skänker Kung Håkon området ett eget sigill år 1305.
KOM PÅ ETT INLEVELSEFULLT GUIDAT ÄVENTYR OCH HÖR MER OM RAGUNDAS SPÄNNANDE HISTORIA FRÅN DÖDA FALLET, LÄNGSMED INDALSÄLVENS KRAFTER TILL PAVILJONG, TEMPEL OCH STORSLAGEN NATUR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s